Стъкла

Стъклата и стъклопакетите представляват най-голямата част от вашата дограма. В зависимост от вашите нужди и желания, те могат да ви осигурят необходимите комфорт и изолация. Цветните и орнаментни стъкла придават свежест в интериора на помещенията, а високоенергийните понижават вашите разходи за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

Флоатно стъкло

Най-разпространеното стъкло в бита. Наричано още бяло обиновено , флоатното стъкло е предпочитано поради високата си светлопропускливост. Изпозва се като основа  за направата на всякакви стъклопакети. Дебелините на флоатното стъкло са 4, 5 и 6мм.

Цветно стъкло

Цветните стъкла са предпочитани поради техния висок соларен фактор. Тяхната функция за намаляване на слънчевата топлина и лъчи ги прави широко разпространени. Цветовете биват : светло и тъмно злено, светло и тъмно синьо, кафяво/бронзе/ и сиво.

Рефлексни /стопсол/ стъкла

Рефлексното стъкло е отаряващо стъкло с твърдо покритие. Неговата основна функция е отразяването на слънчевите лъчи и топлина. Стопсол стъклото предлага комбинация от блестящи покрития и разширена гама от цветове. Това стъкло осигурява спокойствие и комфорт на хората в помещението, благодарение на огледалния си ефект. Цветовете биват : кафяв, син и зелен. Идеален избор за остъкляване на фасади на жилища и офиси.

К-стъкло

К-стъклото или така нереченото ниско емисивно стъкло представлява бяло флоатно стъкло с нанесено специално покритие от едната му страна. При изработка на стъклопакети то се поставя от вътрешната страна с цел повишаване ефекта от дограмата. Функцията на К-стъклото е да не позволява изтичането на вътрешната енергия /образувана от климатик, радиатор и др./ и да я отразява обратно в помещението. Стъклопакетите, изработени с него, намаляват до голяма степен загубите на топлина през прозореца. Ниско емисивното стъкло е подходящо за северно и източно изложение.

Мултифункционално стъкло

Мултифункционалното стъкло, познато още като 4 сезона е флоатно стъкло със специално меко покритие, с лек огледален ефект. Точно това покритие позволява промяна на функцията на стъклото спрямо сезона. При изработка на стъклопакети със стъкло 4 сезона, то се поставя от външната страна на помещението, като по този начин то изпълнява своята функция и същевременно намалява вероятността от конденз. Със своя леки синкав цвят и огледален отблясък Мултифункционалното стъкло е идеалното решение за комфорт и топлина през зимата, и приятна прохлада през горещите летни месеци.

Орнаментни стъкла

Това са стъкла с  матиращ ефект. Те са непрозрачни, с различни шарки и фигури, които могат да са идеално допълнение към интериора на вашия дом. Могат да се монтират на вътрешни врати, прегради, паравани и много други места. Големият асортимент от видове и дизайни би задоволил всеки вкус.

Триплекс

Триплекс е многослойно ламинирано стъкло, чиито слоеве се свързват с различни видове смоли. След смесване на компонентите смолата се втвърдява в безцветен прозрачен слой, който се характеризира с много висока якост на опън и пластичност. Ако при силно натоварване стъклото се счупи, парчетата остават залепени към смолистия слой и почти не съществува опасност от нараняване. Стъклото Триплекс има добри звукоизолационни качества. Монтира се предимно на входни врати, паравани за баня и други места с по-висока опасност от счупване. Може да бъде изработено както прозрачно, така и матирано, за по-голяма дискретност.